Всесвітній день боротьби проти раку

4 лютого Всесвітній день боротьби проти раку

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з раком, який відзначається 4 лютого, в Київському міському клінічному онкологічному центрі відбувся Круглий стіл. Організатори заходу – Головне управління охорони здоров’я м.Києва, Київський міський клінічний онкологічний центр і ТОВ «Санофі-Авентіс Україна».

За даними МОЗ України, рак, як причина смерті, займає друге місце в структурі смертності населення країни. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік і кожна п’ята жінка, до 30% хворих – це особи працездатного віку. На обліку онкологічних установ перебуває близько 1 мільйона хворих, щорічно реєструється понад 160 тисяч нових випадків раку (470 випадків щодня). За прогнозними оцінками Міністерства охорони здоров’я України, до 2020 року рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в країні досягне 180 тисяч нових випадків, тобто збільшиться на 15%.

            Учасники Круглого столу обговорили такі питання, як сучасний стан онкологічної захворюваності в Україні та Києві, шляхи об’єднання зусиль усіх сторін для боротьби з раком, його профілактики, скринінгу і підвищення онкологічної настороженості в суспільстві, а також забезпечення мультидисциплінарного підходу в лікуванні онкологічних захворювань. Крім того, були представлені вже реалізовані проекти, а також визначено подальші спільні зусилля, необхідні для ефективної боротьби з раком в цілому.

            Під час Круглого столу було презентовано «Щоденник пацієнта», виданий ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» спільно з Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї». «Щоденник пацієнта» допомагає впорядкувати процес лікування і спостереження за хворобою, що сприяє швидкому одужанню. Представники компанії також поділилися глобальним досвідом Групи Санофі в подоланні онкологічних захворювань в усьому світі, а також представили свої подальші кроки в напрямку сприяння боротьбі з раком в Україні.

Як повідомив Генеральний директор ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» Жан-Поль Шоер, компанія надає інноваційні препарати, співпрацюючи з державними органами влади і виступаючи ініціатором різноманітних соціальних і навчальних програм. Компанія підписала Меморандум про співпрацю з МОЗ України, який визначає наше партнерство з органами охорони здоров’я та професіоналами галузі. Згідно з документом, Санофі забезпечить співпрацю в різних напрямках, включаючи підтримку кращого управління раком грудної залози. Планується розпочати програми інформування для населення, обміну досвідом для лікарів, пілотні проекти шкіл патоморфології і шкіл підтримки жінок з цим захворюванням.

http://medexpert.org.ua/modules/news/article_storyid_4653.html

Источник: http://www.likar.info

Leave a Reply